Торта 27 с фондан

30/12/2017
"Торта, която е вкусна и на 27, и та 72 годишните "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват до получаване на бяла пухкава смес. Към трях се прибавя захарта и отново се разбива до хомогенна смес. Сухите съставки се добавят накрая и всичко се разбърква внимателно с шпатула.

Блатът се изсипва в намазнена тортена форма и се пече на 150 градуса за около 35 минути.

Когато се опече, се изчаква да изстине и се разрязва на 3 части.

През това време се приготвя основният крем.

В дълбок съд се сипва прясното мляко и се изчаква да заври. Щом това стане, се прибавя маслото и захарта. Най-накрая се слага малко по малко и брашното, като постоянно се бърка, за да не стане на бучки.

Изчаква се да поизстине и се разпределя между блатовете.

На най-горния блат и по стените на тортата се разпределя масленият крем, който се приготвя, като се разбият с миксер маслото, захарта и прясното мляко до получаване на кремава консистенция.

Фонданът се разточва внимателно върху посипана пудра захар до получаването на тънък слой. С помощта на точилката се слага върху тортата и с ръка се заглажда. От какаовите пръчици се прави декорация на тортата.

От останалия фондан се правят топки, които се намазват с малко маслен крем и след това се овалват в шоколадовите пръчици.

Тортата се сервира охладена.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар