Ризото с гъби и месо

16/10/2012
Фея
отФеяНовак31
"Ароматно ризото, което ще ви плени с изтънчения си вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 022
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ориз - 2 чаени чаши
  • гъби - 400 г
  • месо - 400 г (свинско или пилешко)
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 1/3 консерва, на кубчета
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кимион - 1 чаена лъжичка
  • соев сос - 3 - 4 супени лъжици
  • магданоз - пресен 2 - 3 стръка, сух или пресен, сух - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче (зеленчуков или гъбен)
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в дълбок (УОК) тиган или тенджера, добавете кимион, сол и черен пипер.

Нарежете лука и го добавете към месото. Нарежете гъбите не средно-дебели ивици и ги добавете при лука и месото. Запържете до златисто.

Добавете и доматите, магданоза, индийското орехче, червения пипер и соевият сос. Добавете ориза.

Разбъркайте и запържете за около 1-2 минути. Добавете 4 чаши с вода(същите като тези за ориза). Варете докато водата се изпари и ориза е готов.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!