Баница с късмети за 2018-та

30/12/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165921386
"Какъв ще бъде късметът ви за Новата година, ще разберете само ако направите тази вкусна баница "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 766
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини /400 - 500 г/
  • яйца - 4 - 5 бр. пресни
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • олио
  • краве масло
  • краве сирене - 400 г
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • късмети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като в купа сипваме кисело мляко (2 с.л.) и смесваме със сода за хляб (1 к.л.). Като шупне млякото, прибавяме разбити яйца (4-5 бр.) и натрошено краве сирене (400 г). Разбъркваме добре.

Разстиламе корите на масата. Намазваме кора с олио, като си помагаме с четка. Слагаме кората в кръгла тава, застлана с хартия за печене, намазана с олио. Върху първата кора отново слагаме намазана с олио кора (корите слагаме леко набрани в тавата).

После слагаме от плънката на няколко места и отново поставяме кори, намазани с олио, и така редуваме кори и плънка, през една или през две кори слагаме от плънката, както преценим. Ако остане плънка, я намазваме на най-горната кора на баницата.

Нарязваме баницата на няколко парчета и с четката поръсваме с газирана вода отгоре. Слагаме парченца краве масло и печем баницата в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност.

Когато е готова и златисто изпечена, изваждаме баницата с тавата от фурната и намазваме отгоре с четка с малко вода. Слагаме отново във фурната за приблизително минута.

Готовата баница изваждаме от фурната и намазваме с краве масло.

Нарязваме баницата на парченца, колкото са късметите, и слагаме във всяко парченце късмет.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар