Пилешки бутчета с картофи, моркови и праз

30/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182682658913
"Вкусотия, която се приготвя за нула време, при това с минимум усилия "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме пилешките бутчета на две части. Слагат се в тенджера с подсолена вода и варим за 20 минути. Изваждат се в купа.

В половината олио се разбърква сол, черен и щипка червен пипер, къри, пресовани скилидки чесън и подправките без магданоз. С четка се намазват порциите.

Почистват се зеленчуците, картофи и моркови се нарязват на пръчици, празът - на полумесеци, и всичко се смесва. Овкусяват се с олио, сол, щипка червен пипер, риган, мащерка и с ръце хубаво се разбъркват.

Сипват се на дъното на голяма тава, отгоре се разпределят пилешкото месо.

Залива се с две чаени чаши от пилешкия бульон и мятаме във фурната. Печем в загрята фурна 200 градуса около 50 -60 минути, да остане на мазнина и да се зачерви апетитно.

Сервираме поръсено с нарязан пресен магданоз.

Поднесете с чаша вино!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар