Новогодишно плато Пане

30/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1649251
"С това плато мезенца ще са ви нужни поне няколко бутилки бяло вино Наздраве!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе са нарязва на тънки ивички с големина по желание. Поръсва се със сол, соев сос, подправката за барбекю и половината от прясното мляко.

Филенцата се оставят да престоят в хладилник за 20 минути, за да поемат от маринатата. Сиренето се нарязва на малки кубчета и се поставя във фризера за 15 минути.

Към пресятото брашно добавете разбитите яйца и бирата и разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Сварените до готовност картофи се намачкват и се овкусяват със сол и черен пипер.

С влажни ръце се оформят топченца /големината е по желание/ и те се оставят в камерата за 15 минути.

След като извадим сиренето и картофените топчета от фризера, ги овалваме първо в брашно и после в бирената панировка. Пържат се в силно сгорещено олио до златист цвят. Пилешките филенца се овалват в корнфлейкс и също се пържат до златисто.

Чесновият сос се приготвя като смесим киселото мляко, майонезата и чесън на прах.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар