Вкусни банички с плънка от агнешко месо

31/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7844933143
"Банички с вкус за милиони "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции17 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете месото на ситно и го запържете в олиото до готовност. Посолете и овкусете с джоджен. Оставете да се охлади леко.

2. Накълцайте зеления лук (само перцата), настържете кашкавала и ги сложете при месото. Прибавете и цеденото мляко и двете леко разбити яйца. Разбъркайте добре плънката.

3. Разстелете корите за баница и взимайте две по две. Разрязвайте на 3 напречни правоъгълника и всяко парченце мажете с разбитото трето яйце. Поставяйте от плънката и подгъвайте на триъгълник, така че тя да бъде запечатана отвсякъде. Яйцето ще залепва корите, така че това е лесно.

4. Подредете баничките в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и намажете с остатъка от яйцето и поръсете със кашкавал, заделен от плънката или допълнително настърган.

5. Изпечете на 180 градуса до зачервяване.

Изключително вкусни и ароматни банички, в които ще се влюбите!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!