Вкусни банички с плънка от агнешко месо

31/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор4894012379
"Банички с вкус за милиони "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции17 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 200 г фини
  • яйца - 3 бр.
  • агнешко месо - 200 - 250 г (от плешка или бут)
  • цедено кисело мляко - 4 с.л.
  • зелен лук - 4 стръка
  • кашкавал - 150 г
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете месото на ситно и го запържете в олиото до готовност. Посолете и овкусете с джоджен. Оставете да се охлади леко.

2. Накълцайте зеления лук (само перцата), настържете кашкавала и ги сложете при месото. Прибавете и цеденото мляко и двете леко разбити яйца. Разбъркайте добре плънката.

3. Разстелете корите за баница и взимайте две по две. Разрязвайте на 3 напречни правоъгълника и всяко парченце мажете с разбитото трето яйце. Поставяйте от плънката и подгъвайте на триъгълник, така че тя да бъде запечатана отвсякъде. Яйцето ще залепва корите, така че това е лесно.

4. Подредете баничките в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и намажете с остатъка от яйцето и поръсете със кашкавал, заделен от плънката или допълнително настърган.

5. Изпечете на 180 градуса до зачервяване.

Изключително вкусни и ароматни банички, в които ще се влюбите!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар