Новогодишна какаова торта с шоколад

31/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач127917
"Това шоколадово удоволствие бихме си хапвали и без никакъв повод "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца794
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Поръсете с брашно 2 тавички с диаметър 28 см, сложете хартия за печене и отново поръсете с брашно.

В купа смесете жълтъците, 60 мл от прясното мляко и ванилията.

В друга купа размесете добре сухите съставки – брашното, захарта, бакпулвера, какаото и солта и към тях добавете маслото и останалата част от млякото. Ако използвате миксер, първо бъркайте на ниски обороти, докато се намокрят сухите съставки, след което превключете на средна мощност за около 2 минути, за да стане сместа пухкава.

Постепенно добавете яйчената смес на 3 части, като след всяка порция разбивате в продължение на около 20 секунди.

Разделете сместа в двете тавички и изравнете с готварска шпатула. Сместа стига до средата на тавичките. Печете между 25 и 35 минути или до суха клечка.

Оставете тавичките на решетка да се охладят за около 10 минути.

След това обърнете тавичките върху решетка, намазана с мазнина, и за да не се разчупят блатовете, ги обърнете с горната страна нагоре.

Кремът и глазурата се слагат, след като блатовете са напълно изстинали.

За крема смесете на водна баня натрошения шоколад, какаото, маслото и млякото. Бъркайте до разтапяне на шоколада и постигане на гладка смес. Снемете от огъня и с помощта на тел или миксер добавете пудрата захар и ванилията. Ако сместа е на трохи, я прецедете, за да стане гладка.

Покрийте сместа и я оставете в хладилник да се стегне. След като се стегне кремът, го изсипете в купа и разбийте в продължение на 1-2 минути, докато стане хубаво гладък и да позволява размазване.

След това поставете единия блат в поднос за сервиране, покрийте го с 3/4 от сместа, сложете втория блат отгоре и намажете тортата с останалия крем. Покрийте и охладете преди сервиране. Аз украсих с дребни бонбони стафида в млечен шоколад.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар