Салата Айсберг с прошуто

31/12/2017
"Класическо предложение, на което може да отговорите единствено с наздраве "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 772
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • салата айсберг - 1/2 глава
  • краставица - 1/2
  • прошуто - 50 г
  • бадеми - 1 с.л. смлени сурови
  • пекорино - за настъргване върху салатата
  • майонеза - 1 - 2 с.л. Махеевъ /Провансаль с лимонным соком/
  • крутони
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • лимон - сока от 1/2
  • сос от нар - за поръсване върху салатата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме салатата Айсберг на едри парчета в дълбока купа.

Прибавяме нарязаната на кубчета краставица, накъсано прошутото и смлените бадеми /останаха ми от приготвянето на бадемово мляко и реших да ги вложа в салатата/.

Овкусяваме със сол, зехтин и лимон. Разбъркваме салатата.

Настъргваме сиренето. В средата поставяме 1-2 лъжици майонеза, поръсваме със соса от нар и декорираме с предварително изпечени крутони.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар