Шницели с кайма и картофи

17/10/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Споделяте ли мнението ни, че пърженето убива калориите? "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60 515
  • Преглеждания за месеца650
  • Преглеждания за седмицата206
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - към 500 г
  • картофа - 4 - 5 броя, средни
  • лук - 2 глави, средни
  • яйца - 2 броя
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Почистете картофите и лука. Настържете ги на едро ренде.

Объркайте каймата с останалите продукти заедно с картофите и лука. Сложете сместа за 20 минути в хладилник.

С помощта на голяма лъжица гребвайте от сместа и оформяйте направо в тигана с предварително сгорещено олио.

Изпържете шницелите с кайма и картофи от двете страни. По желание може да намалите количеството вода, да оформяте с ръце плоски шницели и да ги овалвате в брашно, яйца и галета, след което да ги панирате.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 23
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Снежанка
Снежанка
26.11.2013 21:09
Вместо вода може да се използва прясно мляко илшсъщото количество кисело мляко с щипка сода за хляб.
0
0
радка
радка
12.11.2013 17:28
подобно правя но го запичам на фурна също става добро
3
1
george
george
11.07.2013 19:09
добриса
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв