Варено зеле с пуйка

31/12/2017
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Пуйка със зеле е може би най-вкусната кулинарна комбинация, която сме опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се слага да се вари в зеленчуците, които са нарязани на парчета в дълбок съд. Към тях се прибавя малко сол.

След като пуйката се свари, се оставя настрана заедно с бульона.

Зелките се нарязват на ивички и се омачкват в сол.

В тенджера се реди половината от зелето, поръсва се с червен пипер, нарежда се пуйката, след това се реди останалото зеле и отново се поръсва с червен пипер.

Най-отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати. Налива се бульон, колкото половината на тенджерата.

Най-отгоре се слага чиния, която да притисне зелето, докато заври.

След като омекне, може да се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар