Варено зеле с пуйка

31/12/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зеле - 2 зелки
  • пуешки гърди - 4 бр.
  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • За зеленчуков бульон
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се слага да се вари в зеленчуците, които са нарязани на парчета в дълбок съд. Към тях се прибавя малко сол.

След като пуйката се свари, се оставя настрана заедно с бульона.

Зелките се нарязват на ивички и се омачкват в сол.

В тенджера се реди половината от зелето, поръсва се с червен пипер, нарежда се пуйката, след това се реди останалото зеле и отново се поръсва с червен пипер.

Най-отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати. Налива се бульон, колкото половината на тенджерата.

Най-отгоре се слага чиния, която да притисне зелето, докато заври.

След като омекне, може да се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар