Синдермьо (Автентична родопска рецепта)

31/12/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 628
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • сол - равна, непълна к.л. (може и по - малко, ако кашкавалът е по - солен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва предварително на едро ренде.

В малка тенджерка с дебело дъно слагаме царевичното брашно, солта, прясното мляко и студена вода. С тел или дървена шпатула разбиваме, за да се разтвори брашното. Не трябва да остават бучици.

Слагаме тенджерката на котлона. Като се позатопли леко, прибавяме кравето масло и настъргания кашкавал. Бъркаме енергично, без да спираме.

Когато започне да се сгъстява, има опасност да залепне за дъното. Завира.

Кашкавалът трябва да се разтвори напълно. Когато маслото излезе на повърхността, ястието е готово.

Подходящи за сервиране на синдермьото са глинените съдове.

Поднесете ястието горещо.

Ако желаете, отгоре може да аранжирате с настъргано сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!