Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Браунис бисквити

Браунис бисквити

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Браунис бисквити1 / 2
18/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15 бр.
"Търсим си работа като дегустатори на бисквитки, готови сме да работим дори срещу минимална заплата"

Необходими Продукти

  • брашно - 330 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - 225 г меко
  • яйца - 2 големи
  • захар - 250 г
  • кафява захар - 50 г
  • ром - 1 ч.л. есенция
  • какао - 90 г натурално
  • шоколад - 100 г бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно пресятото брашно, солта, бакпулвера. Отделно разбийте мекото масло с двата вида захар до пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбърквате след всяко.

Добавете ромовата есенция и какаото. След като сместа се хомогенизира, добавете брашняната смес. Така полученото тесто оставете в хладилник за 1 час, като покриете купата със свежо фолио.

Разделете тестото на 2 части и докато работите с едната, дръжте другата в хладилника, защото трябва да се работи със студено тесто, за да не лепне. Разточете на не много тънък пласт (около 8 мм до 1 см) върху леко набрашнен плот. С помощта на желаните от вас форми, изрежете бисквити. Може и да не използвате форми, а просто да ги нарежете с нож.

Подреждайте браунис бисквитките в тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Сложете ги да се изпекат за около 10 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

След осмата минута внимавайте да не ги прегорите. Готови са, ако на допир в средата леко пружинират. Ако ги препечете, ще станат по-сухи и ронливи. Готовите браунис бисквитки охладете и ги залейте с разтопен бял шоколад за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: