Фантастични Новогодишни пържоли с гъби на фурна

31/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру183082659113
"Не чакайте втора покана, защото докато се обърнете, ще са свършили "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 358
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вратни пържоли - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка
  • риган
  • праз - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. пълна
  • печурки - 300 - 350 г гъби пресни
  • гъбен бульон - 1 бр.
  • гореща вода - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л. за соса
  • червен пипер - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се 6 бр. свински пържоли, средно дебели. Поръсвам със сол и черен пипер.

Загрява се олио и масло, запечатваме от двете страни до леко златисто и нареждаме в йенска тава.

В същата мазнина се запържва нарязан праз лук да омекне, добавят се почистени и нарязани на филийки гъби. Поръсете със сол, черен пипер, риган.

Гъбите пускат вода, разбърква се да омекнат и водата да се изпари.

Сипват се върху пържолите. Загрява се в тиган олио и добавяме брашното да добие златисто кафяв цвят. Прибавя се и червеният пипер, сипваме бульона разтворен в гореща вода, и бъркаме с телена бъркалка.

Заливаме със соса пържолите и поръсваме с мащерка. Печем на 200 градуса около 35-45 минути до готовност на месото, зависи от дебелината им.

Сервираме пържолка с уникално вкусния гъбен сос.

Добър апетит и Вкусна Нова година!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
И за последно, да отбележа че тези пържоли са най вкусните който някога съм приготвяла Който не вярва ,просто да опита - няма да съжалявате !
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв