сряда, 4 май

Карфиол - най вкусната трушия

18/10/2012
Изпрати Карфиол - най вкусната трушия
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо11 693
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5

Необходими Продукти

  • карфиол
  • оцет
  • олио
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • аспирин
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Карфиол - най вкусната трушия

На дъното на бурканите се налива оцет до отбелязания ръб или 100 мл. на 1 компотен буркан. Слага се 1 равна супена лъжица сол, 1 чаена лъжичка захар, 3 аспирина, малко парченце дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Разклаща се, за да се разтвори аспиринът. Карфиолът се накъсва на розички и се пълнят бурканите, в които след като се напълнят се слагат по 2 супени лъжици олио и до горе се доливат с вода.

Затварят се с машинка и се обръщат. Първите няколко дни се обръщат сутрин и вечер, след това по веднъж на ден. След втората седмица от време на време. Туршията е напълно готова след месец.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.3
Общо 8 гласували
5 1
4 3
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Дани
27.09.2013 11:03
Извинявам се, само да уточня, че Данка Митева и динара са едно и също лице. Обикновено когато предлагам рецепти използвам името си.
0
0
Дани
27.09.2013 11:01
Повярвайте, бихте могли да я предложите на всеки един гост. Но всеки има правото да интерпретира или да променя според собствения си вкус и разбирания. Аз лично дори предпочитам приготвяне, при което въобще не се ползва аспирин или иначе казано гореща саламура и мигновено затваряне и обръщане на буркана. В този случай обаче истината е, че обожавам така приготвения карфиол. И не усещам изобщо присъствието на аспирина. Принципно и 1 би могъл да свърши работа, или пък 2, всеки да прецени сам, но аз лично не слагам захар въобще, солта в туршии обикновено е повече от равна супена лъжица, при мен това е максимума. Затова имам нужда от нещо повече, което ще запази твърдостта на основния продукт, както и по-дългото време за съхранение. А в Оригиналната рецепта, която съм научила от вече 90 годишната ми съседка пише следното: по 1 кафяна чашка оцет и олио се сипват в бурканите, слага се по 1 пълна супена лъжица сол и захар, черен пипер и 2 аспирина. Бурканите се затварят и се обръщат сутрин, и вечер 10 дни. После 7 дни по веднъж и след това от време на време, когато се сетиш. Така както аз съм променила според нашия вкус, заменяйки лъжицата захар с още 1 аспирин, така всеки би могъл да направи същото ако нещо му изглежда съмнително и е убеден в правотата си. На така или иначе става много вкусно и си заслужава човек да има някое и друго бурканче в килера. Добър апетит!
0
0
баба буба
26.09.2013 11:17
Рецептата -става ,но много са три броя аспирин за този компотен буркан.Считам , че един аспирин е достатъчен ,че то с тия 3-и аспирина на кой гост ще я предложиш ?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Карфиол - най вкусната трушия. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите специалитети за Карфиол - най вкусната трушия. Изпробвани рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети за готвенето на Карфиол - най вкусната трушия в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.