петък, 27 март

Карфиол - най вкусната трушия

Публикувана от:
Видяно: 10 602 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии
Рецепта за Карфиол - най вкусната трушия

Избрани

Още от Туршии

Още рецепти с

Необходими Продукти

 • карфиол
 • оцет
 • олио
 • сол
 • захар
 • черен пипер
 • дафинов лист
 • аспирин

Приготвяне на Карфиол - най вкусната трушия

На дъното на бурканите се налива оцет до отбелязания ръб или 100 мл. на 1 компотен буркан. Слага се 1 равна супена лъжица сол, 1 чаена лъжичка захар, 3 аспирина, малко парченце дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Разклаща се, за да се разтвори аспиринът. Карфиолът се накъсва на розички и се пълнят бурканите, в които след като се напълнят се слагат по 2 супени лъжици олио и до горе се доливат с вода.

Затварят се с машинка и се обръщат. Първите няколко дни се обръщат сутрин и вечер, след това по веднъж на ден. След втората седмица от време на време. Туршията е напълно готова след месец.

 • Google+
 • Pinterest
3.4 от 7 Гласа

Отзиви (3)

 • 0
  0
  Отговор
  dinara
  dinara

  2013-09-27, Оценка 5 от 5 за Карфиол - най вкусната трушия

  Извинявам се, само да уточня, че Данка Митева и динара са едно и също лице. Обикновено когато предлагам рецепти използвам името си.
 • 0
  0
  Отговор
  dinara
  dinara

  2013-09-27, Оценка 2 от 5 за Карфиол - най вкусната трушия

  Повярвайте, бихте могли да я предложите на всеки един гост. Но всеки има правото да интерпретира или да променя според собствения си вкус и разбирания. Аз лично дори предпочитам приготвяне, при което въобще не се ползва аспирин или иначе казано гореща саламура и мигновено затваряне и обръщане на буркана. В този случай обаче истината е, че обожавам така приготвения карфиол. И не усещам изобщо присъствието на аспирина. Принципно и 1 би могъл да свърши работа, или пък 2, всеки да прецени сам, но аз лично не слагам захар въобще, солта в туршии обикновено е повече от равна супена лъжица, при мен това е максимума. Затова имам нужда от нещо повече, което ще запази твърдостта на основния продукт, както и по-дългото време за съхранение. А в Оригиналната рецепта, която съм научила от вече 90 годишната ми съседка пише следното: по 1 кафяна чашка оцет и олио се сипват в бурканите, слага се по 1 пълна супена лъжица сол и захар, черен пипер и 2 аспирина. Бурканите се затварят и се обръщат сутрин, и вечер 10 дни. После 7 дни по веднъж и след това от време на време, когато се сетиш. Така както аз съм променила според нашия вкус, заменяйки лъжицата захар с още 1 аспирин, така всеки би могъл да направи същото ако нещо му изглежда съмнително и е убеден в правотата си. На така или иначе става много вкусно и си заслужава човек да има някое и друго бурканче в килера. Добър апетит!
 • 0
  0
  Отговор
  баба буба

  2013-09-26, Оценка 3 от 5 за Карфиол - най вкусната трушия

  Рецептата -става ,но много са три броя аспирин за този компотен буркан.Считам , че един аспирин е достатъчен ,че то с тия 3-и аспирина на кой гост ще я предложиш ?

Домашна и лесна рецепта за Карфиол - най вкусната трушия. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите специалитети за Карфиол - най вкусната трушия. Изпробвани рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети за готвенето на Карфиол - най вкусната трушия в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.