Пукани люти чушлета

18/10/2012
Дани
отДаниНовак30942
"Ако и вие обичате лютичкото, тези пукани чушлете ще ви напълнят душата "
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158 980
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.1 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето моя начин за приготвяне на пукани чушлета:
Чушлетата измивам, подсушавам и им махам цялата дръжка като просто я отчупвам. Чесъна и копъра нарязвам на ситно.

За пукането на чушлетата използвам тефлонов тиган, става по-бързо и по-лесно. Готовите изваждам в тенджерка и похлупвам, за да се запазят топли, докато се опука цялото предвидено количество.

Веднага след това ги пълня в бурканчета, като помежду слагам от нарязаните копър и чесън. Редя максимално плътно. Когато се напълнят бурканчетата наливам догоре оцет, след което от всяко, едно по едно изливам оцета в тенджерка като придържам да не изпаднат чушлетата.

Доливам малко оцет за да компенсирам загубата от преливането и заваряването. Правя саламура като към оцета добавям солта - по 1 чаена лъжичка на буркан, ако са малки и по 1 лъжица супена, ако са по-големи.

Същото е и количеството на захарта, но аз лично слагам по-малко, освен ако не са много люти чушките. Слагам и едно малко дафиново листче, което изваждам след това.

Като заври саламурата, веднага я наливам върху чушките и затварям ако са на винт, или запечатвам с машинка ако са обикновени капачки и обръщам. Престояват обърнати 12 часа, след което ги прибирам.подобни рецепти тук

5 4
4 6
3 7
2 1
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Petia
Petia
16.10.2017 13:22
Много интересна рецепта. Имам люти чушлета да правя и се чудех как да ги направя. Още довечера ще я пробвам.
Благодаря!
1
0
mmspasov
mmspasov
29.08.2017 20:00
Всичко е чудесно.
0
1
Арка
Арка
05.09.2016 19:12
Благодаря за рецептата!
6
3

Виж всички коментари или напиши такъв