Празничен пълнен заек върху картофи

01/01/2018
"Поканете най-вкусния заек на трапезата заедно да отпразнувате празника "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека и го подсушете. Намажете го обилно с масло, червен пипер и го овкусете със сол.

Загрейте олиото и запържете лука, нарязан на ситно. Добавете измитите и почистени гъби, нарязани на парченца. Разбъркайте и след като гъбите се задушат, прибавете ориза. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.

Свалете плънката от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и напълнете заека.

Обелете картофите и ги нарежете на подходящи парченца. Сложете ги на дъното на тава с незалепващо покритие, сложете остатъка от маслото и налейте 2 ч.ч. вода.

Сложете заека и похлупете с капака или покрийте с фолио.

Печете на 200 градуса първоначално, след което намалете на 180 градуса. В края на печенето открийте заека, за да получи хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар