По-здравословна баклава

01/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор321943462
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет
  • кокосова захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • канела - 1 пакетче
  • олио - 100 мл
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • кокосова захар - 1/2 ч.ч
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените орехи се смесват с кокосовата захар и канелата. Разбъркват се.
След това се вземат две кори. Върху тях се ръси от орехите, канелата и кокосовата захар.

След това корите се навиват на руло. То се реже на два пръста разстояние. Получените розички се редят в тава плътно една до друга.

Същото се повтаря и с останалите кори.

След като са наредени всички розички, се заливат с олиото. То трябва да е завряло. Във всяка розичка се сипва по малко, за да се разтвори.

Подредената баклава се слага във фурната. Пече се около 10-тина минути, да се зачерви леко.

Оставя се да изстине хубаво.

След това се приготвя сиропът. Той се приготвя, като се сложи вода със захарта и меда да заврат. Когато се сгъсти сиропът, се залива баклавата с него.

Готовата баклава трябва да се остави за 10 - 12 часа да напие.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар