Пита Елха с топено сирене и подправки

01/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Вкусна и толкова ароматна - познайте за кой празник приготвихме тази пита Елха с топено сирене "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Маята се разтваря в хладкото ядково мляко. В брашното се прави кладенче и се изсипва разтворената мая. Прибавят се и останалите продукти без топеното сирене и подправките.

Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса за около 25 - 30 минути.

След като е втасало тестото, се разделя на две топки. Всяка топка тесто се разточва на кръг и се прехвърля върху кърпа.

Всяка кора тесто се помазва с топено сирене и се слагат една върху друга.
След това се навиват на руло. То се реже на 2-3 пръста разстояние.

След което се редят в тава под формата на елха. Това става, като се сложат на първия ред 1 розичка, на втория - 4, на третия - 3 и т.н.

Когато питата е оформена, се оставя завита и на топло да втаса още 25 - 30 минути.

След това се помазва с разтопено краве масло. Поръсва се с мащерка, розмарин и босилек.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!