Сочно пиле с плънка и гарнитура ориз

01/01/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022376
"Има време за диети и време за ядене на сочно пиле с плънка и гарнитура от ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 322
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле голямо охладено - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио
  • краве масло
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза. В олио (3-4 с.л.) слагаме почистени и настъргани лук и морков и с малко вода, задушаваме няколко минути. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол на вкус и сипваме измития с няколко води ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (2 и 1/2 ч.ч.). Варим, докато оризът и зеленчуците омекнат и водата се изпари. Дръпваме ориза от котлона.

Пилето измиваме добре. Слагаме в огнеупорен съд с капак. Намазваме пилето с малко олио. Поръсваме със сол, червен пипер и малко брашно. Намазваме добре от всички страни с подправките.

В овкусеното пиле слагаме от оризовата плънка и зашиваме или закрепваме с клечки, за да не излезе плънката при печене (плънката, която остава, запазваме за допълнителна гарнитура, като няколко минути, преди да е готово пилето, наливаме малко вода и допълнително възваряваме ориза и зеленчуците ).

На няколко места под кожата на пилето слагаме парченца краве масло, а също и по пилето.

Наливаме малко вода в съда (приблизително 1 и 1/2 ч.ч. ). Слагаме капак и слагаме в студената фурна. Включваме на 200 градуса и печем пилето до готовност. По време на печене, ако трябва да доливаме вода, да внимаваме да е по-топла, да не се счупи огнеупорният съд.

При необходимост, преди да извадим от фурната, махаме капака да се запече пилето до златисто.

Сервираме готовото пиле допълнително с оризовата плънка и полято със соса от печене.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар