Патешко бутче конфи с мандарини и боровинков сос

02/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6754712878
"Отсега да си знаете, че става дума за нещо безумно вкусно, да не кажете, че не сме ви предупредили "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 002
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям рецептата с готови патешки бутчета, приготвени по метода конфи. Ако ползвате пресни такива, за да ги сготвите по този метод, трябва да разполагате с патешка мас, разтопена толкова, колкото да покрива бутчетата и да ги готвите на много слаб огън във фурната за няколко часа, докато месото стане крехко. Подробно съм описала метода в рецептата "Патешки бутчета конфи с портокалов сос.

1. Бутчетата конфи се слагат в тавичка и се заливат с малко от патешката мас. Изстисква се сокът от 5-те мандарини и с него също се полива месото, а 6-тата мандаринка се реже на кръгчета и се поставя върху бутчетата.

2. Тавичката се поставя в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути.

3. През това време се приготвя сосът от боровинки, за който лукът шалот се реже на тънки полумесеци и се запържва в 3 с.л. зехтин до лек златист загар. Добавят се плодчетата и виното плюс две щипки сол и се готви до редуциране на течността.

4. Сосчето може да се остави така или да се извадят малко от запазените цели боровинки за украса, а останалото да се пасира до нежна консистенция.

5.Готовите бутчета се поднасят заедно с кръгчетата мандарина и целите боровинки, а отстрани се слага от вкусният сос.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар