Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патешко бутче конфи с мандарини и боровинков сос

Патешко бутче конфи с мандарини и боровинков сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Патешко бутче конфи с мандарини и боровинков сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Отсега да си знаете, че става дума за нещо безумно вкусно, да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета конфи - 4 бр.
  • мандарини - 6 бр.
  • боровинки - 125 г
  • шалот - 2 бр. лук
  • сладко от портокал - 2 с.л.
  • бяло вино - 75 мл
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям рецептата с готови патешки бутчета, приготвени по метода конфи. Ако ползвате пресни такива, за да ги сготвите по този метод, трябва да разполагате с патешка мас, разтопена толкова, колкото да покрива бутчетата и да ги готвите на много слаб огън във фурната за няколко часа, докато месото стане крехко. Подробно съм описала метода в рецептата Патешки бутчета конфи с портокалов сос.

Бутчетата конфи се слагат в тавичка и се заливат с малко от патешката мас. Изстисква се сокът от 5-те мандарини и с него също се полива месото, а 6-тата мандаринка се реже на кръгчета и се поставя върху бутчетата.

Тавичката се поставя в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути.

През това време се приготвя сосът от боровинки, за който лукът шалот се реже на тънки полумесеци и се запържва в 3 с.л. зехтин до лек златист загар. Добавят се плодчетата и виното плюс две щипки сол и се готви до редуциране на течността.

Сосчето може да се остави така или да се извадят малко от запазените цели боровинки за украса, а останалото да се пасира до нежна консистенция.

Готовите бутчета се поднасят заедно с кръгчетата мандарина и целите боровинки, а отстрани се слага от вкусният сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: