Празнично патешко магре с портокали

02/01/2018
"Изискано и стилно предложение за специалните моменти "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 600
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата. Направете прорези върху кожата, без да стигате до месото.

Овкусеге филетата със сол и черен пипер. Поръсете ги със сока на единия портокал.

Покрийте ги с фолио и ги оставете на студено да се мариноват за около час.

Загрейте тиган с тежко дъно и запечете филетата най-напред с кожата надолу за около 2-3 минути.

Прехвърлете ги в тавичка, добавете портокалови филийки и ги сложете в загрята фурна до 200 градуса.

Печете за около 10 минути.

Извадете филетата от фурната и ги оставете да се отпуснат за около 7 минути.

Загрейте маслото в подходящ съд, добавете виното, нишестето и 1 с.л. портокалов сок. Сгъстете до желаната гъстота.

Сервирайте филетата със сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар