Свинско бонфиле с пияни сушени плодове

02/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719031
"Опиянаващ вкус и аромат - това е гарантирано "
Приготвяне24 мин.
Готвене20 мин.
Общо44 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 1 бр.
  • сушени кайсии - 6 бр.
  • сушени сини сливи - 6 бр. без костилка
  • стафиди - към 15 - 20 бр.
  • червено вино - 150 г домашно
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - колкото да се напудри съвсем леко бонфилето
  • олио - за пържене
  • соев сос - или ароматна сол с билки /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват във виното за 24 часа.

Свинското бонфиле се транжира, обезципява се, след което се овкусява съвсем леко със сол и черен пипер. Срязвам го през средата на две еднакви половини. С нож с тънко острие внимателно правя джоб във всяка половина.

Напълвам бонфилетата с плодовете, като редувам синя слива, кайсия, стафиди. Ако има разкъсвания на месото, за да не излезе плънката при пърженето, защипвам с клечка за зъби (след пърженето отстранявам).

Хубаво е, като се напълнят, да се увият с стреч фолио и да се оставят да отлежат няколко часа на хладно. Така се дава време на месото да поеме ароматите.

Бон филетата се пудрят съвсем леко с брашно и се пържат на бавен огън под капак, като се обръщат от всички страни. Може и да се изпекат във фурна.

Изваждат се и като позастинат леко, се нарязват на дървена дъска на кръгчета.

Ако желаете, може да ги поръсите леко със соев сос или ароматна сол.

Мезето е сочно, ароматно и много вкусно - перфектно за сервиране с вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар