Свинско каре Ветрило

02/01/2018
Eлза
отEлзаЧирак481121
"Когато Ветрилото е свинско, може и да не ви разхлади, но гарантирано вкусно ще ви нагости "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 924
  • Преглеждания за месеца459
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти за маринатата.

Направете прорези в месото около 2 см широки, като не прорязвате докрай, да се образува ветрило. Натрийте месото отвсякъде с маринатата, поръсете с подправките. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 4-5 часа, а най-добре за цяла нощ.

Нарязваме топеното сирене, кашкавала и бекона на парчета, колкото са прорезите. Извадете месото от маринатата.

Аз нарязах топеното сирене на по тънки колелца и във всеки прорез сложих по 3 парченца. Между топеното сирене и кашкавала сложете бекона.

Полейте с маринатата, завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса . Печете на тези градуси около 30 мин, след което намалете на 180 градуса и оставете за 1 час.

След това развийте фолиото и оставете да се запече от горе.

Добър апетит!


Забележка: може да прецедите отделения сос и да го сервирате към месото.

Сол не съм сложила , достатъчно поема от соевия сос, сиренето и кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Eлза
Eлза
05.01.2018 13:13
Благодаря за идеята!
0
0
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
04.01.2018 14:56
Аз го натривам с горчица и добавям топени сирена или пушено сирене , кисели краставички, тънки парчета гъби, отгоре поръсвам с настърган кашкавал
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв