Постни пълнени чушки с кускус

02/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Постните чушки се делят на два основни вида - вкусни и най-мега-яките и неповторимо вкусни постни пълнени чушки с кускус "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 8 бр. червени пресни (големи)
  • За плънката
  • кускус - 400 г
  • сушени домати - 1/2 малко бурканче
  • маслини - към 30 - 40 Каламата
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - щипка
  • универсална подправка - на вкус
  • сол - щипка
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът се сварява в леко подсолена вода. Не трябва да се преварява! Измива се със студена вода и се отцежда в гевгир.

Чушките се измиват, изтърбушват и леко се посоляват отвътре.

Маслините се обезкостяват и нарязват на малко парченца. Сушените домати се нарязват на тънки ивички. Магданозът се накълцва на ситно.

Свареният кускус се смесва със сушените домати, маслините, магданоза, зехтина, черният пипер и универсалната подправка. Разбъркваме добре. Ако е нужно, доовкусяваме със малко сол.

Чушките се пълнят с плънката и се подреждат в тавичка. Добавяме малко вода и мазнина, завиваме със алуминиево фолио и пече в умерена фурна.

Сервираме топли, гарнирани с клонче магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!