Родопска салата

02/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач2017012341
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца593
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр. смолянски
  • смилянски боб - 0, 200 г
  • чушки - 2 бр. прясно изпечени
  • катък - 200 г от овче мляко
  • краставица - 1 малка
  • домат - 1 бр.
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 2 - 3 с.л. за овкусяване
  • сол - за овкусяване
  • зелена салата - 2 листа за декор
  • маслини - за гарниране
  • червен лук - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз.

Бобът се сварява, отцежда и овкусява със зелен лук, магданоз, сол и олио.
Чушките се изпичат и обелват.

Краставицата се измива, обелва и срязва по средата на две еднакви половини.

Доматът се измива и също се срязва на две половини. Всяка се реже на сектори.

В средно големи 2 салатени чинии слагаме по едно листенце зелена салата.

Върху нея разпределяме една до друга картофената и бобената салата.
Чушката завиваме на розичка.

Половинките краставица се нарязват на дълги гредички и се подреждат горе-долу на средата на чинията.

Слагаме топка катък. Ако не разполагате, смесете цедено мляко и натрошено сирене.

Нареждат се резенчетата домат.

Ако желаете, може да добавите и нарязан на полумесеци червен лук.

Гарнираме салатите с маслинка и стръкче магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар