Свинска пача в буркани

02/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Казват, че не може да задържите насила щастието, но може да сложите свинска пача в буркани, което си е почти същото "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 664
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 бр.
  • свински кости - костите от 1 прасе
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се разделя на две или четири части. Отстраняват се очите и мозъка, костите от прасето се насичат на едри части и всичко се слага във голям казан или тенджера.

Сипва се вода да се облеят и се варят на бавен огън за около 3 часа, като към края се овкусява със сол. Всичкото месо се обезкостява от костите и нарязва.

На дъното на всеки буркан се слага по 3-4 зърна черен пипер и се сипва от месото, като не се пълнят догоре бурканите, трябва да остане място за добавяне на бульона, които се прецежда през тензух.

Допълват се бурканите с бульон (по желание се слага скилидка чесън), затварят се с капачки и се варят 30 минути. Така приготвени бурканите са чудесна бърза заготовка за свинска супа пача.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!