Свински врат в зелев лист

02/01/2018
Eлза
отEлзаЧирак481121
"Увивате свинското месце в зелев лист и го пъхате на топло във фурната - за да не настине "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 991
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински врат - 1.5 бр.
  • праз - 2 стръка
  • сухи чушки - 5 - 6 бр.
  • зелка - 1 бр.
  • зелев сок
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли около 2 см широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три, ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер. Получените правоъгълници запечатайте от всички страни на тиган в малко мазнина.

Праза нарежете на ситно, чушките запечете на котлон или сух тиган и ги нарежете на дребно. Запечете 4-5 с.л. олио и залейте праза и чушките.

В зелев лист сложете по 1 с.л. от сместа с праз и едно парче от месото. Загънете като сарма. Наредете ги в глинен гювеч. Залейте ги със зелев сок един пръст под нивото на сармите.

Сложете капака и сложете в студената фурна. Включете я на 200 градуса и оставете така 30 мин, след което намалете на 180 градуса още час и половина.

Като мине времето за печене, изключете фурната и оставете гювеча вътре.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар