Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Свински врат в зелев лист

Свински врат в зелев лист

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Свински врат в зелев лист
Снимка: Eлза
4 / 5
02/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Увивате свинското месце в зелев лист и го пъхате на топло във фурната - за да не настине"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 бр.
  • праз - 2 стръка
  • сухи чушки - 5 - 6 бр.
  • зелка - 1 бр.
  • зелев сок
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли около 2 см широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три, ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер. Получените правоъгълници запечатайте от всички страни на тиган в малко мазнина.

Праза нарежете на ситно, чушките запечете на котлон или сух тиган и ги нарежете на дребно. Запечете 4-5 с.л. олио и залейте праза и чушките.

В зелев лист сложете по 1 с.л. от сместа с праз и едно парче от месото. Загънете като сарма. Наредете ги в глинен гювеч. Залейте ги със зелев сок един пръст под нивото на сармите.

Сложете капака и сложете в студената фурна. Включете я на 200 градуса и оставете така 30 мин, след което намалете на 180 градуса още час и половина.

Като мине времето за печене, изключете фурната и оставете гювеча вътре.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: