Саралия гнездо

02/01/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф110311315172
"Знаете ли как са най-вкусни саралиите - на гнездо, разбира се "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 755
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет готови фини
  • масло - 250 г
  • сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • мед - 2 - 3 ч.л.
  • канела - 2 - 3 пръчки от късите
  • за плънката
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч.
  • фъстъци - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1/2 бр. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвям сиропа, като слагам водата с канелените пръчици. Това става на бавен огън, за да могат самите пръчици да си пуснат аромата.

Когато сиропът или по-точно чаят е почти готов, го отнемаме от котлона и отделяме половината част.

Към нея прибавяме захарта и меда. Разбъркваме добре, докато всичко се смеси и разтвори.

Добавяме и останалата част заедно с канелените пръчици и оставяме на студено.

Счукваме орехите и ги нарязваме на по-едро, както и фъстъците.

В купа смесваме ореховите и фъстъчени ядки, захарта, канелата и лимоновата кора.

Приготвяме си тавичка, в която да нареждаме гнездата, като отдолу намазваме с масло.

Предварително сме разтопили маслото си на водна баня.

Преди да започнем да си оформяме гнездата, си включваме фурната да загрява.

Разгъваме първата кора и мажем с разтопеното масло. Поставяме от плънката и завиваме на руло. Готовото руло навиваме като гнездо и поставяме в тавата.

Така оформяме и другите гнезда.

Поставяме във фурната и печем на 200 градуса, докато се получи златист загар.

Вадим от фурната и заливаме със студения сироп.

Покриваме с фолио и оставяме да се изстуди и тогава прибираме в хладилника.

Баклавата е готова най-рано след 2-3 дни, когато си е поела целия сироп.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина Иванова
Нина Иванова
25.01.2018 09:11
Изглеждат страхотно :)
1
0
Нина Иванова
Нина Иванова
25.01.2018 09:17
Не се съмнявам :)
1
0
Tania Rusenova
Tania Rusenova
25.01.2018 09:13
Но и на вкус са страхотни Нинка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв