Гръцки крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Гръцки крем1 / 2
23/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Наслаждавайте се на живота и хубавата храна като гърците"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 3/4 ч.ч. или фин грис
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • портокали - 1 брой, сок и кора
  • яйца - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко със захарта и добавете размитото нишесте или направо гриса. Бъркайте до сгъстяване и добавете ванилията.

Снемете от котлона и оставете леко да се охлади. При непрекъснато разбиване добавете предварително разбитите яйца с портокаловия сок. Сипвайте яйцата по малко и разбивайте интензивно, като поставите съда отново на котлона.

Най-накрая добавете настърганата портокалова кора. Разбъркайте с маслото и разпределете крема в изплакнати със студена вода формички. Може да използвате така приготвения гръцки крем и за сладкиши и торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
56
45
35
22
10
Дай твоята оценка: