Норвежки омари на фурна

02/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор4884002369
"Деликатес, който трябва да опитате поне веднъж през живота си "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната на 200 градуса и докато тя качва нужната ни температура, счукваме в хаванче чесъна, 1 ч.л. от едрата сол и магданоза с малко от зехтина до образуване на паста. Прибавяме и останалия зехтин и разбъркваме.

2. На дъното на тавичка ръсваме останалата сол и подреждаме омарите. Заливаме с виното и разпределяме от приготвената паста. По желание може да напръскате с още малко зехтин.

3. Печем 10 минути и изваждаме в голяма чиния за сервиране с лимон, нарязан на четвъртинки.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар