Вратни пържоли с гарнитура от праз и зеле

03/01/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач133482231
"Вкусно, по български, приготвено с много мерак - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца437
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вратни пържоли - 4 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарнитурата
  • зеле - 1/4 прясно
  • праз лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • черен пипер - две - три щипки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се начукват леко. Посоляват се от двете страни, а също така и с черен пипер.

Редят се в тавичка, като ръсите нарязан кромид лук. Завиват се в найлон, заедно с тавичката и така трябва да престоят няколко часа.

След това се пържат на грил тиган, като махате лука и намазвате от двете страни пържолата с олио.

За гарнитурата нарязвате зелето на едро и го запържвате в олио и масло.

Добавяте нарязания праз лук и когато и той е готов, добавяте
сол, черен пипер и сварения и нарязан на кубчета картоф.

Дръпвате от котлона тигана и добавете още малко масло и нарязан магданоз.

Сервирате топла пържола и топла гарнитура.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар