Мусаката от детството

03/01/2018
Жулиета
отЖулиетаНовак2312
"Вкус, който се помни до края на живота "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 241
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 500 г
  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • морков - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • подправки - по избор (за овкусяване на каймата)
  • олио - за запържване
  • За заливката
  • кисело мляко - 2 до 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата /може да си вземете готова овкусена кайма, но аз предпочитам сама да си я подправя/ с подправките по избор - аз сложих кимион, индийско орехче, пикантина (вместо сол) и черен пипер). Овкусената кайма оставяме настрана да почине.

Нарязваме лука и моркова, също така обелваме и нарязваме картофите на кубчета и оставяме в студена вода. След това ги запържваме (без картофите), когато лукът стане леко златист, слагаме каймата и тя да се запържи леко.

Ако не обичате пържено, може да не запържвате, а направо да запечете. След като сме запържили всичко, слагаме в намазнена тавичка планката + картофите и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса .

Докато се пече мусаката, правим заливката - разбъркваме в купа 2-те яйца, брашното и киселото мляко. Готовата смес заливаме мусаката и връщаме обратно в фурната до запичане.

Сервираме с кисело мляко, а по желание може и с някоя разядка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар