Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжан и пилешко

Мусака с патладжан и пилешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мусака с патладжан и пилешко1 / 3
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10
"Мусака ли? Не е мусака, това е сбъдната мечта за лакомници, които обожават Балканската кухня"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • патладжани - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 - 200 мл растителна мазнина
  • домати - 1 брой + 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарежете на филии по дължина и ги посолете. Оставете да се отдели горчивината, изплакнете ги и ги подсушете.

Пилешкото месо (от гърди) нарежете също на филии и ги запържете леко в малко сгорещена мазнина.

Извадете пилешкото и добавете още малко мазнина. Запържете скълцания лук, извадете го и след него филийките патладжан.

Нарежете ситно домата и разбъркайте доматеното пюре в 1 ч.ч. горещ зеленчуков бульон.

Редувайте ред патладжани, ред пилешко, на 1 ред наситнения домат и лука. Поръсвайте по малко черен пипер и с кълцан магданоз между редовете. Щом свършите с реденето, залейте всичко с бульона.

Сложете мусаката с патладжан и пилешко да се пече в умерено загряна фурна, докато течността й се поизпари. Залейте с полива, приготвен от разбитите продукти и върнете да се доизпече, докато стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дариати
Дариати
Не я направих със заливка, заради хранителния ми режим. Настъргах кашкавал и гауда отгоре. Много, много вкусно!
30.06.2018 22:36
daniela
daniela
Много вкусно!!!!! Благодаря
16.09.2014 17:13