Мусака с патладжан и пилешко

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
28/10/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо12 416
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг
  • патладжани - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 - 200 мл растителна мазнина
  • домати - 1 брой + 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2с.л.
  • сол - 2 щипки

Приготвяне

Патладжаните нарежете на филии по дължина и ги посолете. Оставете да се отдели горчивината, изплакнете ги и ги подсушете.

Пилешкото месо (от гърди) нарежете също на филии и ги запържете леко в малко сгорещена мазнина.

Извадете пилешкото и добавете още малко мазнина. Запържете скълцания лук, извадете го и след него филийките патладжан.

Нарежете ситно домата и разбъркайте доматеното пюре в 1 ч.ч. горещ зеленчуков бульон.

Редувайте ред патладжани, ред пилешко, на 1 ред наситнения домат и лука. Поръсвайте по малко черен пипер и с кълцан магданоз между редовете. Щом свършите с реденето, залейте всичко с бульона.

Сложете мусаката с патладжан и пилешко да се пече в умерено загряна фурна, докато течността й се поизпари. Залейте с полива, приготвен от разбитите продукти и върнете да се доизпече, докато стегне.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
daniela
daniela
16.09.2014 17:13
Много вкусно!!!!! Благодаря
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с