Мусака с патладжан и пилешко

28/10/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Мусака ли? Не е мусака, това е сбъдната мечта за лакомници, които обожават Балканската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 526
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Патладжаните нарежете на филии по дължина и ги посолете. Оставете да се отдели горчивината, изплакнете ги и ги подсушете.

Пилешкото месо (от гърди) нарежете също на филии и ги запържете леко в малко сгорещена мазнина.

Извадете пилешкото и добавете още малко мазнина. Запържете скълцания лук, извадете го и след него филийките патладжан.

Нарежете ситно домата и разбъркайте доматеното пюре в 1 ч.ч. горещ зеленчуков бульон.

Редувайте ред патладжани, ред пилешко, на 1 ред наситнения домат и лука. Поръсвайте по малко черен пипер и с кълцан магданоз между редовете. Щом свършите с реденето, залейте всичко с бульона.

Сложете мусаката с патладжан и пилешко да се пече в умерено загряна фурна, докато течността й се поизпари. Залейте с полива, приготвен от разбитите продукти и върнете да се доизпече, докато стегне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

daniela
daniela
16.09.2014 17:13
Много вкусно!!!!! Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти