понеделник, 1 септември

Мусака с патладжан и пилешко

Публикувана от:
Видяно: 10 168 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Мусака с патладжан и пилешко
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • патладжани - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 - 200 мл растителна мазнина
  • домати - 1 брой + 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2с.л.
  • сол - 2 щипки

Приготвяне на Мусака с патладжан и пилешко

Патладжаните нарежете на филии по дължина и ги посолете. Оставете да се отдели горчивината, изплакнете ги и ги подсушете.

Пилешкото месо (от гърди) нарежете също на филии и ги запържете леко в малко сгорещена мазнина.

Извадете пилешкото и добавете още малко мазнина. Запържете скълцания лук, извадете го и след него филийките патладжан.

Нарежете ситно домата и разбъркайте доматеното пюре в 1 ч.ч. горещ зеленчуков бульон.

Редувайте ред патладжани, ред пилешко, на 1 ред наситнения домат и лука. Поръсвайте по малко черен пипер и с кълцан магданоз между редовете. Щом свършите с реденето, залейте всичко с бульона.

Сложете мусаката с патладжан и пилешко да се пече в умерено загряна фурна, докато течността й се поизпари. Залейте с полива, приготвен от разбитите продукти и върнете да се доизпече, докато стегне.

4.5 от 11 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и оригинална рецепта за Мусака с патладжан и пилешко. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни категории за Мусака с патладжан и пилешко. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Препоръки за готвенето на Мусака с патладжан и пилешко в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.