Патешка супа с лек цитрусов аромат

03/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Ако трябва да си избираме най-любима супа, тази определено ни е фаворит "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо581
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Залейте патешкото месо със студена вода, трите лъжици зехтин и малко сол и поставете на умерен огън. След 30-тата минута на варене добавете обелените и разполовени лук, пащърнак, моркови, бяла ряпа, зеле и целина. Сложете още малко сол и варете още 30 минути.

2. Извадете месото и го накълцайте на ситно, а бульончето прецедете. Добавете вода, ако е извряла много. Запазете два от морковите и ги нарежете на ситно, по желание направете същото и с пащърнака. Върнете нарязания морков и месото при бульона и добавете подправките, доматения сос и соковете от двата цитруса. Тук е моментът да сложите и маслото или патешката мас.

3. Сипете фидето и варете 4-5 минути или според времето, указано на пакета му, след това отстранете от огъня.

4. За застройката разбийте жълтъците с малко сол и киселото мляко.

Прибавете към тях два черпака от супата, за да се уеднаквят температурите, и налейте бавно сместа в тенджерата.

5. Сервирайте супата гореща с резенче портокал.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!