Стерилизирани мариновани моркови

29/10/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
"Хрупкави стерилизирани морковчета, които носят наслада и настроение през студените зимни месеци!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 895
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови
  • захар - 90 г за 1 л
  • сол - 50 г за 1 л
  • оцет - 4 с.л. за 1 л
  • дафинов лист - 1 - 2 на 1 - литров буркан
  • черен пипер - 8 - 10 зърна на 1 - литров буркан
  • бахар - 2 зърна на буркан
  • карамфил - 3 - 4 зрънца на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството моркови е спрямо броя буркани, които искате да приготвите. Предварително се отмерва и количеството вода, необходимо за бурканите.

Водата се слага да кипне с оцета, солта и захарта. Почистените и нарязани по желание моркови се попарват за кратко в кипящата марината, след което веднага се отцеждат и изплакват под течаща студена вода.

В бурканите се слагат на дъното всички подправки в обозначеното количество. Натъпкват се морковчетата и се доливат с горещата марината.

Бурканите се затварят и се стерилизират за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги заварявам камбите за капачка ,и пак стават хрупкави и вкусни !Чудесна рецепта !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв