Печен боб на фурна

22/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Колко пъти в седмицата си хапвате боб? Предлагаме ви една неустоимо вкусна класическа рецепта типична за македонския край - не е и никак трудна за приготвяне "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253 366
  • Преглеждания за месеца1473
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 6 часа във вода или за цяла нощ. След това излейте водата и го сложете с нова да се вари, докато омекне леко. Тогава долейте малко олио и подправките на вкус.

Отделно запържете нарязаните лук, морков и чушка. Щом омекнат, овкусете и тях с подправки и ги объркайте с доматеното пюре.

Сипете боба с водата му в дълбока тава и добавете запържените зеленчуци.

Сложете боба да се пече в умерено загряна фурна, докато водата изври почти изцяло.подобни рецепти тук

5 26
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Michaela Berova
Michaela Berova
11.10.2018 19:31
Екстра!
0
0
Цветина
Цветина
21.01.2017 21:58
Аз го направих с домати, суха чушка и добавих черен пипер. Стана страхотно!
1
0
Камен Петров
Камен Петров
27.12.2017 23:46
Винаги може да се експериментира, и аз така правя,
0
0
Петрова
Петрова
19.09.2016 19:29
При накисване добавям сода,която преди варене отстранявам и така се вари много бързо.
6
0
Камен Петров
Камен Петров
27.12.2017 23:47
Загрей вода със сода, слагай боба, до 30 минути е готов за варене, само че е рисковано, някой път спихва.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!