Печен боб на фурна

22/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Колко пъти в седмицата си хапвате боб? Предлагаме ви една неустоимо вкусна класическа рецепта типична за македонския край - не е и никак трудна за приготвяне "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244 567
  • Преглеждания за месеца954
  • Преглеждания за седмицата203
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 6 часа във вода или за цяла нощ. След това излейте водата и го сложете с нова да се вари, докато омекне леко. Тогава долейте малко олио и подправките на вкус.

Отделно запържете нарязаните лук, морков и чушка. Щом омекнат, овкусете и тях с подправки и ги объркайте с доматеното пюре.

Сипете боба с водата му в дълбока тава и добавете запържените зеленчуци.

Сложете боба да се пече в умерено загряна фурна, докато водата изври почти изцяло.подобни рецепти тук

5 25
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Цветина
Цветина
21.01.2017 21:58
Аз го направих с домати, суха чушка и добавих черен пипер. Стана страхотно!
0
0
Камен Петров
Камен Петров
27.12.2017 23:46
Винаги може да се експериментира, и аз така правя,
0
0
Петрова
Петрова
19.09.2016 19:29
При накисване добавям сода,която преди варене отстранявам и така се вари много бързо.
5
0
Камен Петров
Камен Петров
27.12.2017 23:47
Загрей вода със сода, слагай боба, до 30 минути е готов за варене, само че е рисковано, някой път спихва.
0
0
Мария
Мария
28.02.2016 19:30
В гърне наистина става много вкусно.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв