Супа от елда

26/10/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 125
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата в гевгир и я накиснете за 1 час във вода.

Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцаните лук и настърган морков.

Щом омекнат, добавете елдата и долейте 1 ч.ч. зеленчуков бульон. По желание може да използвате и месен бульон.

Прибавете и достатъчно количество топла вода.

Оставете всичко да ври до увиране на елдата. Накрая добавете подправки и нарязания бекон.

Снемете от котлона и внимателно темперирайте с прясното мляко, като по желание може да добавите сметана.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар