Баклава с нарязани кори

04/01/2018
"Да си носят по-големи чинии всички почитатели на баклавата, рецептата определено си заслужава "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 033
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите, както са нагънати на руло, се режат наполовина. Всяка половина се реже на лентички и се разделят в две чинии.

След това приготвяме плънката, като най-напред разбиваме яйцата с захарта и после добавяме останалите продукти, доразбиваме.

Разтопяваме маслото и с част от него намасляваме дъното на тавата. Слагаме половината кори на лентички.

Върху тях разпределяме равномерно плънката. След това добавяме и втората половина кори.

Най-отгоре изсипваме останалото разтопено масло и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

След като изстине, се нарязва на парчета и се залива със сиропа, който е врял около 20 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!