Баклава с шоколад

04/01/2018
Атанаска
отАтанаскаПомощник Готвач5814041
"А вие си мислехте да минете на диета, ами - успех "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г фини точени
  • краве масло - 100 г
  • газирана вода - 50 мл
  • орехи - 200 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • грис - 1 и 1/2 с.л.
  • за сиропа
  • маргарин - 60 г
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се газираната вода с разтопеното масло и се оставя настрана.

Настъргва се шоколадът. В купа се смесват смлените на едро орехи, настърганите шоколад и лимонова кора, захарта и гриса.

Разбъркваме всичко това. Развиваме кората и намазваме с маслото. Поръсва се с част от сместа и се навива на руло. Поставя се в тавата. Така правим и останалите кори.

Отгоре заливаме баклавата с разтопения маргарин и печем 20-30 минути.

Сиропа си го правим по следния начин. В подходящ съд се разтопяват 100 г захар с 100 мл вода, завира и се държи така 10 минути. Добавя се ванилията и се премахва от огъня.

Когато се охлади баклавата, я заливаме с горещия сироп.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!