Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с домати на скара

Пъстърва с домати на скара

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738632
Пъстърва с домати на скара
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Няма по-вкусен начин за приготвяне на пастърва, честна дума"

Необходими Продукти

  • пастърва - 2 бр.
  • домати - 1 кг розови, от буркан
  • зехтин
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • кориандър
  • черен пипер
  • магданоз
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се почиства и разделя на две филета. Общо 4. Намазва се със зехтин и се натърква с подправки и сок от лимон.

Аз използвах домашно консервирани домати с добавена сол и магданоз.

Обелваме доматите от люспи. Отцеждаме от сока. Овкусяват се също с подправки.

Приготвих ястието по най-бързия начин - на парти грил.

Подмазах тавичката на скарата, отстраних решетката и пекох пъстървата от двете страни.

Отнема не повече от 10 минути. Вкусно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: