Спагети с кюфтета и твърд Камамбер

04/01/2018
"Звучи ли ви като нещо, от което ще искате веднага две порции?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтетата, като за целта се омесва каймата заедно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки.

Когато всичко се омеси хубаво, се оставя настрани за около 15-20 минути, за да почине. След това оформените кюфтета се пекат на скара, като е препоръчително да са леко алангле.

След като кюфтетата са готови, се прави сосът. В тенджера се слагат малко зехтин и малко масло и след като се сгорещят, към тях се прибавят накълцаните кюфтета. Запържват се за не повече от 1-2 минути, след което към тях се прибавят доматеното пюре и смазаният на паста чесън.

Полученият сос се оставя да ври на слаб огън за около 5 минути. След това към него се прибавят маслините, нарязани на дребно, както и босилекът и черният пипер. Ако доматите са се сгъстили, към соса се прибавя малко вода.

Най-накрая се слага половината от сиренето, което предварително е настъргано или нарязано на дребно. Сосът се оставя да къкри, докато сиренето се разтопи.

През това време в тенджера се налива вода и след като заври, към нея се прибавят спагетите заедно с малко зехтин, за да не залепнат, след като се отварят.

След като спагетите са оварени, се оформят порции. Може да се сложи първо пастата, после сосът и отгоре останалата част от сиренето и накрая няколко цели маслини, а може и всичко да се обърка и да се сервира така.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар