Свински стек Ню Йорк

04/01/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак10122253
"Прословутият стек Ню Йорк няма нужда от представяне - само от червено вино и изяждане "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 042
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински стек - по 330 - 350 г всеки с дебелина около 3 см
  • лимонов сок - пресен
  • слънчогледово олио - или рапично масло
  • черен пипер - едро смлян
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Помолете месаря да ви ги отреже от изпъстрена рибица. Ако няма, може и свински врат. Стековете се намазват с лимонов сок, като се втрива пипер.
Престояват в запечатани пликчета 24 ч.

Барбекюто се загрява на 250 градуса.

В стековете се притиска едра сол и се намазват с масло.

Пекат се по 1 мин. от двете страни при затворен капак на барбекюто.
Нормално е да се получи пламък.

Много крехко и вкусно.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар