Персийски кюфтета с картофи и нахут

04/01/2018
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач93691
"Ще ги изчакате ли да поизстинат или ще ги излапате още горещи тези неустоими персийски кюфтета "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидка
  • картофи - 4 големи
  • лук - 1 глава
  • нахут - 100 г накиснат предварително
  • доматен сос - 1/2 буркан или около 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с едно яйце и подправките - кимион, черен пипер, куркума. Настъргваме чесъна и лука. Прибавяме ги към каймата и разбъркваме.

Оформяме кюфтенца. Обелваме картофите и ги режем с къдрав нож на парчета. Измиваме нахута.

В тенджера под налягане сипваме мазнината и я загряваме. Изсипваме доматеното пюре и запържваме за 3-4 минути. След това прибавяме картофите и нахута.

Запържваме за кратко и наливаме малко вода, колко да покрие по-голямата част от картофите. Добавяме оформените кюфтета.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Разбъркваме и слагаме капака.

Варим под налягане 20 минути.

Сервираме, докато е топло!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар