Телешка глава, език и шкембе в гювечета

04/01/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71321923181
"Най-хубавото нещо, което може да кажете на любим човек е Искаш ли да ти приготвя телешка глава, език и шкембе в гювечета "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 265
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешка глава - 1 бр.
  • телешко шкембе - 1 бр.
  • телешки език - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - няколко щипки
  • джоджен - изсушен
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 3 листа
  • бахар - няколко зърна
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво телешката глава, езика и шкембето. Сварете ги заедно в тенджера (най-добре под налягане) с няколко зърна бахар и дафиновите листа.

Веднага щом станат готови, обелете езика, обезкостете главата и нарежете езика и шкембето на парчета.

Разпределете ги в намазаните с малко масло гювечетета, поръсете със сол, прясно смлян черен пипер, джоджен, червен и лют пипер.

Сложете във всяко гювече и по половин скилидка ситно накълцан чесън. Добавете също и по няколко супени лъжици от бульона.

Сложете гювечетата в тавичка в студената фурна и печете около 60 минути, щом фурната загрее хубаво (180-200 градуса) до готовност.

Сервирайте гювечетата горещи.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!