Сос Карбонара

24/10/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Оригинална рецепта за сос, който е в основата на Италианската кухня!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 358
  • Преглеждания за месеца3422
  • Преглеждания за седмицата231
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните ситно лук, чесън и бекон в малко сгорещена мазнина.

Долейте 2-3 с.л. бяло вино и овкусете със сол, черен пипер. Разбийте сметаната с яйцата и при непрекъснато разбиване с тел я доливайте в тигана.

Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Към така приготвения сос Карбонара прибавете предварително сварените спагети и настъргания пармезан.

Може да добавите и малко гъби при запържването.
подобни рецепти тук

5 16
4 7
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

emiliano77
emiliano77
25.04.2016 22:47
оригиналният сос карбонара няма лук и чесън и се слагат само жълтъците без сметаната
8
0
Дани
Дани
18.03.2016 07:43
:-) не е въпрос на нехаресване. А в карбонарата не се слага нито един от продуктите, с които я свързвате. Може така предложената рецепта да е много вкусна, но тогава когато има излишни или липсващи продукти не може да се нарича с популярно име, в случая Карбонара. И няма много различни рецепти. Има една! Всичко останало са интерпретации. А интерпретираните и редактирани пици или са безименни, или им се слага друго име. А обекта на тази рецепта определено има нужда от нова име.
2
1
готвач
готвач
27.04.2015 21:36
Милко , извинявам се.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!