Здравословна фритата със спанак

05/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182882659113
"Защото здравето е най-важно и трябва да се грижим за него дори когато похапваме вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 792
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се разтопява масло, добавя се и олио да се загрее и запържваме нарязани скилидки чесън.

Спанакът е измит, отцеден и нарязан на едро, гъбките са почистени и нарязани на тънки резени. Запържват се спанакът и гъбите за 3-4 минути. Поръсват се с щипка сол, черен пипер и подправката.

Ако нямате може да прибавяте сминдух, щипка кимион и чубрица. В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене и разбъркваме с малко сол, черен пипер и риган.

Заливаме спанака и гъбите с яйчената смес. Готви се на тих огън, като тиганът се разклаща и с решетъчна лъжица леко се надига по краищата, за да не загори.

След като стегне отдолу, намазваме втори тиган с олио и бучка масло. Обръщаме фритатата и отново се запича до зачервяване. Прехвърля се в чиния, гарнираме със свежа салата, репички и люта чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар