Гювечета с кайма и кашкавал

05/01/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор625639212
"Гювечета - магическа дума, с който се обозначава нещо много лесно за приготвяне и много вкусно за ядене "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо920
  • Преглеждания за месеца919
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофа и го настъргваме на ситно ренде. Накисваме хляба във вода, като след това го отцеждаме.

В съд смесваме каймата с картофа, хляба, 1 яйце, киселото мляко, солта, черен пипер на вкус и магданоза. Омесваме ги добре.

Вземаме 4 гювечета и ги намасляваме. Правим от каймата 4 топки, поставяме всяка една в гювече.

Оформяме, като от самата кайма правим вдлъбнатина и разпределяме към стените, така че каймата да допира плътно стените на гювечетата.

Слагаме най-отдолу по 1 лъжица от доматите консерва, върху тях царевицата и накрая кашкавала, който сме нарязали на кубчета.

Поставяме във фурната и печем за около 30 минути. След това вадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече и допичаме до готовност.

Можем да сервираме със самото гювече, можем да извадим пълнежа и поставим в чиния с гарнитура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар